condoom in slaapkamer

We weten allemaal dat gezonde voeding, voldoende slaap en sporten bijdraagt aan een gezond leven. Maar wist je dat seks, naast dat belangrijk is voor een liefdevolle relatie, ook meerdere gezondheidsvoordelen heeft? Een win-win situatie dus. Wij vertellen je er in dit artikel meer over.

Helpt stress verlagen

Uit een Schots onderzoek (gepubliceerd in Biological Psychology) bleek dat seks helpt om stress te verminderen. Daarbij wordt geen onderscheid gemaakt of je seks hebt met jezelf (zelfbevrediging met bijvoorbeeld masturbators), of seks het met je partner. De vrijkomende hormonen zorgen voor gevoelens van ontspanning en warmte. Hierdoor wordt je stressniveau gereduceerd.

Het versterkt je immuunsysteem

Ook je weerstand krijgt een boost door een vrijpartij. Zo bleek uit een onderzoek van de Wilkes University in Pennsylvania. Mensen die regelmatig vrijen hebben een hoger gehalte IgA (Immunoglobuline A) dan mensen die minder vaak seks hebben. Immonuglobuline A zijn antilichamen, ook wel antistoffen genoemd, die je lichaam beschermen tegen indringers zoals bacteriën en virussen.

Calorieën verbranden

Seks zorgt voor meer flexibiliteit, en verbeterde conditie en sterkere spieren. Wist je dat je met een halfuurtje seks ongeveer 100 calorieën verbrandt? Dat is misschien niet zoveel als een uurtje joggen waar je gemiddeld 650 calorieën verbrandt, maar je hoeft er tenminste niet voor naar de sportschool.

Gezond hart

Er bestaat meer dan alleen Omega 5 boter. Ook seks is goed voor je hart. Vooral mannen lijken hiervan te profiteren. Gemiddeld twee keer seks per week vermindert de kans op een hartaanval bij mannen. Door een vrijpartij gaat je bloed sneller stromen wat weer een positief effect heeft op je bloedvaten en hart.

Een mooiere huid en glanzend haar

Het is echt zo! Mensen die seksueel actief zijn, worden aantrekkelijker gevonden. Een heerlijke potje vrijen produceert zweet en oestrogeen. Dit reinigt de poriën. Zo krijg je niet alleen een stralendere huid, maar ook gaan je haren extra glanzen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here