fietsverlichting

Er zijn heel wat fietspaden in ons land, en miljoenen fietsen. Dit recordaantal komt deels door de intrede van e-bikes, maar ook zeker omdat mensen zich steeds bewuster worden van hun gezondheid en de uitstoot van auto’s. Hierdoor pakken meer mensen de fiets. Een goed idee, want het kan een hoop problemen oplossen of voorkomen, maar zorg er dan wel voor dat je veilig op weg gaat. Een goed begin hierbij, is door de juiste verlichting te gebruiken. Walfort fietsverlichting van de Action is verkozen tot beste product van het jaar in België, omdat deze beschikt over een aantal fijne voordelen.

De juiste verlichting

De juiste verlichting is erg belangrijk, want je bent als fietser erg kwetsbaar op de weg. Maar, heb je geen verlichting, dan ben je ook nog eens onzichtbaar, wat vanzelfsprekend voor gevaarlijke situaties kan zorgen. Er zijn verschillende soorten verlichting te koop, de één wat minder geschikt als de ander. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat de lampjes niet fel genoeg zijn, waardoor een auto jou van een afstand nog steeds niet kan zien. Ook kan het zijn dat ze te veel naar beneden schijnen, waardoor jij wel licht hebt op de weg, maar een tegenligger jou nog steeds niet goed ziet.

Met de fietsverlichting van Walfort heb je dit probleem gelukkig niet. Beide lampjes zijn voorzien van een siliconen omhulsel waardoor ze makkelijk aan je fiets te bevestigen zijn. Daarnaast beschikken ze over felle Led-lampjes die zorgen voor precies de juiste hoeveelheid verlichting. De lampjes werken op batterijen, dus wanneer ze leeg zijn hoef je geen nieuwe lampjes aan te schaffen, maar enkel nieuwe batterijen.

Belangrijk is wel dat je altijd controleert of je verlichting nog werkt voordat je de weg op gaat. Is het al even geleden dat je de batterijen hebt moeten verwisselen, en gebruik je de verlichting dagelijks? Dan is het een goed idee altijd extra batterijen in je tas of jaszak bij je te hebben. Mocht er dan een lampje uit gaan, dan kun je direct de batterij weer vervangen.

Hoe bevestig je de verlichting?

Doordat de siliconen hoezen voorzien zijn van een lange lus, kun je de lampjes eenvoudig om je stuur en fietsenrek heen plaatsen en het lampje daar vervolgens doorheen halen. Zo hangen ze veilig en stevig, en loop je dus geen risico op het kwijtraken ervan. Maar dat is niet de enige manier om ze te bevestigen. Je kan de verlichting namelijk ook aan je kleding vastmaken. Dit maakt dat ze niet alleen ideaal zijn voor op de fiets, maar ook als je gaat hardlopen, de hond uit gaat laten of extra zichtbaar wil zijn.

En ga je de hond ’s avonds laat uitlaten, maar wil je juist dat je hond zichtbaar is? Dan is het ook nog een optie het lampje aan de riem of de halsband van je hond te bevestigen. Zo heb niet alleen jij zicht op je hond, maar ook eventuele autobestuurders of fietsers.