ziek op de bank liggen

Nu de herfst- en de wintermaanden weer voor de boeg staan, wordt de kans op het oplopen van griep ook weer groter. Een van de laatste dingen waar je op zit te wachten als je ziek bent is waarschijnlijk een goede maaltijd. Toch is het erg belangrijk om goed te blijven eten en drinken als je ziek bent. Dit zorgt er namelijk voor dat het genezingsproces versneld wordt en je immuunsysteem aansterkt. Maar wat kun je het beste eten of drinken als je ziek op bed ligt? Hieronder geven we een aantal tips, zodat je je snel weer fit voelt.

Water: genoeg vocht binnenkrijgen

Een van de belangrijkste dingen om binnen te krijgen als je ziek bent, is genoeg vocht. Het transporteert voedings- en afvalstoffen door je hele lichaam, waardoor het belangrijk is om genoeg water te drinken. Daarnaast kan het bij griep zo zijn dat je een hoop vocht bent verloren door koorts, braken of diarree. Vind je het moeilijk om veel water te drinken? Zorg dan dat je altijd een fles bij je in de buurt hebt, zodat je door de dag heen slokjes kunt blijven drinken.

Als je water op den duur te saai vindt om te drinken, dan zijn er nog een aantal gezonde alternatieven. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor kokoswater om naast het vocht ook voldoende mineralen aan te vullen. Ook kun je kiezen voor een kop hete thee, om keelpijn en misselijkheid tegen te gaan. Heb je liever wat kouds? Kies dan voor een ijsje om een pijnlijke keel te verzachten en genoeg vocht binnen te krijgen.

Soep tijdens griep of verkoudheid

Een van de bekendste voedingsmiddelen om te eten tijdens griep is soep. Kies bijvoorbeeld voor een kippensoep of een soep met veel groente. Hierdoor krijg je namelijk veel vezels, vitaminen en mineralen binnen, waardoor je je een stuk beter zult voelen. Ook als je neus flink verstopt zit, kan soep helpen. Van een kopje hete soep gaat je neus namelijk meteen weer open en komt het slijm los.

Bananen: bron van vezels

Een van de beste soorten fruit om te eten bij een griep is banaan. Deze zijn namelijk makkelijk te kauwen en door te slikken, waardoor het ideaal is als je last hebt van je keel. Daarnaast is het ook een goed fruit om te kiezen als je last hebt van een buikgriep. Een banaan is namelijk makkelijk te verteren, waardoor het enorm kan helpen bij het herstel. Daarnaast bevat een banaan veel vitaminen, vezels, kalium en zetmeel om aan te sterken.

Knoflook en gember

Knoflook is vaak niet het eerste waar je aan denkt als je je niet fit voelt. Toch kan het erg gezond zijn en zou het je immuunsysteem versterken en een antibacteriële werking hebben.  Een ander pittig middeltje is gember. Dit helpt bij het bestrijden van ontstekingen en kan symptomen van griep verzachten. Neem bijvoorbeeld een lekker glas gemberthee om je snel beter te voelen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here