vrouw aan de wandel

In dit artikel geven we je een aantal tips om zowel mentaal als fysiek, gezonder te leven. Veel tips zijn voor de hand liggend maar dat maakt ze niet minder belangrijk.

Tip 1: Ga sporten

Deze tip is natuurlijk heel voor de hand liggend. Door te sporten blijf je fit en blijft je lichaam sterk. Ook gaat je weerstand ervan omhoog. Naast dat sporten bij Basic-Fit goed is voor je lichaam is sporten ook nog eens goed voor je geest. Endorfine is een hormoon dat vrijkomt bij intensief sporten. Dit wordt ook wel het gelukshormoon genoemd. Door dit stofje zit je lekkerder in je vel en voel je je vrolijker. Ook zorgt sporten ervoor dat je beter slaapt en een goede nachtrust zorgt ervoor dat je lekkerder in je vel zit.

Tip 2: Drink voldoende water

We weten allemaal dat ons lichaam ongeveer 2 liter vocht nodig heeft op een dag. Het drinken van water heeft verschillende voordelen. Zo stimuleert drinken je brein en helpt de vermoeidheid tegen te gaan. Daarnaast is water drinken ontzettend goed voor je huid, het drinken van water zorgt ervoor dat gifstoffen kunnen worden afgevoerd, dit geldt ook voor de gifstoffen die acne veroorzaken. Als laatst, heeft het drinken van water ook veel invloed op je spieren en gewrichten. Het kraakbeen in je gewrichten bestaat voor een groot deel uit water en ook je spieren hebben water nodig om afval- en voedingsstoffen af- en aan te voeren.

Tip 3: Doe niet aan diëten

Diëten zijn lange tijd erg populair geweest maar door het volgen van een dieet, val je alleen tijdelijk af. Wanneer je je normale eet ritme weer volgt, zul je alle kilo’s weer aankomen. Dit komt omdat je lichaam alle voedingsstoffen vasthoudt totdat er weer een periode komt waarin je minder of anders gaat eten. Een opkomende trend is intermittent fasting. Dit houdt in dat je een tijdsbestek kiest waarin je niks eet. Je kunt bijvoorbeeld met jezelf afspreken dat je alleen tussen 12 uur ‘s middags en 9 uur ‘s avonds eet. Intermittent fasting kan ook positieve effecten hebben op de insuline-aanmaak.

Tip 4: Let op je mentale gezondheid

Naast dat het belangrijk is om op je fysieke gezondheid te letten, is het minstens zo belangrijk om te werken aan je mentale gezondheid. Je kunt je mentale gezondheid op verschillende manieren verbeteren. Het is altijd belangrijk om te blijven reflecteren op jezelf en je omgeving. Heb je door dat dingen in je omgeving energie vreten in plaats van dat ze je positieve energie geven? Dan kan het misschien helpen om deze dingen uit je omgeving te bannen. Daarnaast is het belangrijk om altijd te blijven zoeken naar nieuwe dingen die je gelukkig maken. Je kunt hierbij denken aan nieuwe hobby’s of nieuwe mensen de je gelukkig maken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here