mug op arm

Wanneer de zomer dichterbij komt, dan denken we aan heerlijk lekkere barbecues, plonzen in het zwembad en gezellig samen buiten zitten in het zonnetje. Het is veel langer licht ’s avonds dus de avondjes op het terras kunnen al wat langer worden. Maar naast al die leuke dingen, komen er ook minder leuke dingen bij kijken. Zo komen de insecten ook weer tevoorschijn tijdens de zomer. Denk maar aan die vervelende muggen of vliegen. Wanneer je van een lekkere barbecue aan het genieten bent of ’s nachts gewoon heerlijk wil slapen, wil je geen muggen of andere insecten om je heen. Daarom hebben wij hier een aantal tips tegen muggen voor jou samengevat!

Slaap onder een klamboe

Als je nog nooit hebt gehoord van een klamboe, maar wel veel last hebt van muggen, dan wordt het eens tijd om zoiets aan te kopen. Een klamboe is een soort muggennet, met heel fijne gaatjes dat je over het bed kan hangen. De hele fijne gaatjes zorgen ervoor dat je ’s nachts nog meer dan genoeg zuurstof hebt, maar dat de muggen of andere insecten er niet door kunnen. Het leuke aan een klamboe is dat je hem in verschillende materialen en kleuren kan krijgen, zodat je hem kan aankopen in de stijl van jouw slaapkamer!

Vermijd stilstaand water

Onder de tips tegen muggen vind je ook een preventieve tip en dat is namelijk stilstaand water vermijden. Muggen zijn immers dol op stilstaand water, omdat zij er hun eitjes in leggen. Wanneer je aan een beek of een rivier woont, is de kans al sowieso groter dat je veel last hebt van muggen. Om dus te vermijden dat dit er nog meer worden, kan je best geen stilstaand water hebben. Zorg er dus voor dat de dakgoot regelmatig wordt schoongemaakt en dat er op je regenton geen water blijft staan.

Insectenlamp

Insectenlampen, muggen en andere insecten zijn er dol op en daarom is deze dus één van de tips tegen muggen. Je hebt verschillende soorten insectenlampen, maar eentje die echt aan te raden is, is degene met een elektrisch rastertje. De lamp heeft een UV licht waar muggen dol op zijn. De dieren zullen hier dus op afkomen waardoor ze in de lamp gaan vliegen. Het elektrisch roostertje zorgt ervoor dat ze een schokje krijgen en doodgaan. Er bestaan ook insectenlampen voor buiten dus ideaal voor de gezellige avondjes in de zomer.

DEET

Wanneer je ’s nachts van een rustige nachtrust wil genieten, of je bent op reis in een ver land, dan wordt DEET aangeraden. Dit is een middel dat je bij de apotheek kan verkrijgen en dat je op het lichaam moet aanbrengen. Hier zit een bepaalde stof in waar muggen absoluut niet dol op zijn en waardoor ze dus ver bij jou uit de buurt zullen blijven. Zo zie je maar, tips tegen muggen zijn er meer dan genoeg!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here