meisje met rode huid

Je huid kan nogal uit balans raken, met vaak rode vlekken en jeuk als gevolg. Als je de huid wilt helpen om die balans te herstellen, dan kun je prima een beroep doen op de verschillende producten van het merk La Roche Posay. Deze producten zijn dermatologisch getest en kunnen je helpen om snel van de gevoelige en geïrriteerde huid verlost te raken.

Er is sprake van disbalans in de huid met alle gevolgen van dien

Indien er sprake is van een extreem gevoelige of geïrriteerde huid, dan is er sprake van disbalans in de huid. Dit mondt vervolgens in de meeste gevallen uit in rode vlekken en uitslag. Mensen ondervinden bovendien vaak een wat trekkerig gevoel van de huid. Dit zowel in het gezicht als op andere lichaamsdelen. 

Niet alleen om er fris en fruitig uit te zien

Onze huid is er bepaald niet alleen om ons een fris en fruitig uiterlijk te geven. De huid dient je in eerste instantie vooral te beschermen tegen invloeden van buitenaf., Dat betekent concreet vooral de bescherming tegen schadelijke bestanddelen zoals vuil en stalling en micro-organismen. Het is dan ook de huid die bepaalt welke stoffen of prikkels al dan niet worden toegelaten. Indien er sprake is van een gevoelige huid, dan is de huid niet langer in staat om weerstand te bieden tegen schadelijke bestanddelen. Het afweermechanisme van de huid doet zijn werk niet meer en is verstoord. Dat betekent dat amper nog weerstand geboden kan worden tegen irriterende stoffen. 

Hormonale veranderingen als gevolg van zwangerschap of de overgang

In de regel is er vaak niet zoveel aan een gevoelige huid te doen. Vaak is het iets wat erfelijk bepaald is, iets wat dus in de familie zit. Toch kunnen ook andere factoren reden zijn waarom jij een gevoelige huid hebt. Zo kan de huid verslechteren vanwege de stress die je ervaart, terwijl ook het tot je nemen van bepaalde voeding debet kan zijn aan een gevoelige huid. Vrouwen met hormonale veranderingen als gevolg van een zwangerschap of de overgang kunnen eveneens te maken krijgen met een veel gevoeligere huid. Verder kan het gebruik van bepaalde medicijnen zorgen voor een geïrriteerde huid, zoals het gebruik van make-up ook al een reden kan zijn.

Je ontdekt al snel of er sprake is van een gevoelige huid

Je ziet en voelt al snel of er al dan niet sprake is van een gevoelige huid Meestal ontdek je al snel het bekende trekkerige gevoel en wordt de huid droog. Ook kunnen er schrale plekken ontstaan en rode vlekken, vlekken die niet zelden gepaard gaan met jeuk. In dergelijke gevallen doe je er altijd verstandig aan om te kiezen voor de beste huidverzorgingsproducten. La Roche Posay biedt die producten. Doe daar jouw voordeel mee. Het zal ook jou helpen om sneller van de problemen aan de huid verlost te raken. Niet voor niets maken steeds meer mensen gebruik van dit merk. En dat zegt veel, zo niet alles.