Zo verdien jij een centje bij

In deze tijden van stijgende prijzen en energiefacturen die je bijna een hartstilstand bezorgen, kan het een troost zijn om een klein centje bij te verdienen zonder hier al te veel moeite voor te moeten doen. Het is immers niet vanzelfsprekend om je werkleven te combineren met een gezin, een huishouden en misschien ook nog een hobby. Met deze tips verdien je zeker geen extra loon, maar wel dat beetje meer dat je kunt gebruiken om jezelf elke maand een extraatje te gunnen.

Geef je spullen een tweede leven

“Ontspullen” is hip. Het wil zeggen dat je kijkt welke gebruiksvoorwerpen, kledij, boeken, …  je eigenlijk niet (meer) nodig hebt, en deze dan wegdoet.  Als ze nog in goede staat zijn, kun je proberen om deze spullen voor een klein prijsje te verkopen. Er bestaan hier allerhande apps voor (zoals Tweedehands of Vinted), maar er zijn ook tweedehandswinkels die je een vergoeding geven voor de spullen die je hun verkoopt. Als je sociaal aangelegd bent, kan het ook een tof idee zijn om je spullen persoonlijk aan de man te brengen op een rommelmarkt of tweedehandsmarkt.

Ga voor thuiswerk

Hiermee bedoel ik niet dat je je vaste job thuis moet gaan doen, maar wel dat je een extra baantje kan bijnemen om thuis uit te voeren. Er zijn veel bedrijven die freelance thuiswerkers zoeken om brieven te vouwen, tele-enquêtes uit te voeren, gedicteerde teksten uit te typen of stickers op dozen te kleven. Je kunt het zo gek niet bedenken. Het fijne aan deze extra job is dat je ze bij je thuis kunt uitvoeren op een moment dat jou past.

Laat je auto zichzelf terugbetalen

Met de auto rijden kost veel geld, maar het is vaak noodzakelijk om te kunnen doen wat je moet doen. Gelukkig kun je ook nog een beetje geld verdienen aan je wagen. Dit doe je door je auto te laten gebruiken als rijdend reclamepaneel. Sommige bedrijven bieden particulieren geld aan, om met een wagen met reclame van het bedrijf rond te rijden. Je auto wordt dan bestickerd met deze reclame. Hoeveel geld je hiermee kunt verdienen hangt af van hoe regelmatig je met je auto rondrijdt en hoe groot druk het in die regio is.

Verhuur je bezittingen

Als je er even over nadenkt, heb je veel spullen die je zou kunnen verhuren. Hier creëer je een win-winsituatie mee. Zo krijg jij geld voor de spullen die je niet altijd gebruikt, en hoeven andere mensen deze spullen niet aan te kopen. Denk hierbij maar aan je auto of aan je grasmachine. Er bestaan online platformen waar je deze spullen te huur kunt aanbieden. Ook wanneer je een kamer in je huis leeg hebt staan, of zelf niet altijd in je woning vertoeft, kun je deze kamer of je hele woning verhuren. Zo leveren deze ongebruikte ruimtes toch nog wat geld op.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here