Dit zijn de dingen waar we het meeste geld aan uit geven  

Iedereen heeft wel zijn guilty pleasure waar hij veel geld aan uit geeft. Voor de ene is dat een goed boek, terwijl de ander liever eens lekker gaat eten. Maar over het algemeen zijn er toch wel een aantal zaken waar mensen graag wat meer geld aan geven. Dit zijn dus ook de boosdoeners waardoor we soms eens wat minder kunnen sparen. Bepaalde zaken zijn nu eenmaal echt nodig in het leven en daar moet al eens wat geld aan uitgegeven worden. Maar zijn ze dat echt allemaal? We zetten ze voor jou even op een rijtje!

Reizen

Het zal je misschien niet zo verbazen, maar reizen is een van de dingen waar wij het meest geld aan uitgeven. En dat is ergens ook niet meer dan normaal. We werken het hele jaar door erg hard, dan mogen we er ook wel eens wat geld tegenaan gooien als we dan eindelijk op vakantie kunnen gaan. Op reis gaan geeft ons heel veel vreugde en is goed voor lichaam en welzijn. Daarom is het dus logisch dat we hier wel eens wat meer geld tegenaan durven gooien. Je kan er maar van genieten, toch?

School

Dit is vooral voor ouders iets waar het meeste geld naartoe gaat als hun kinderen aan het studeren zijn. De lagere school en het middelbaar valt nog goed mee, maar het zijn vooral de verdere studies die veel geld kosten. Het is dan ook echt wel een noodzakelijke investering, want investeren in onderwijs is investeren in jezelf. Je kennis vergroten en nieuwe dingen in het leven leren maakt het allemaal interessant en spannend. Het is voor ouders dan ook normaal dat zij hier wel wat geld insteken om hun kind alles te kunnen doen bereiken wat ze willen.

Kleding

In ons blootje naar het werk of school gaan, het zou een gek zicht zijn. Daarom is kleding een van de grootste budget opslokkers per maand. We durven al eens wat meer geld uitgeven aan kleren die echt goed zitten en waarbij je dat ook uitstraalt. Daarom gebeurt het zeker en vast dat er al eens wat meer geld wordt gegeven aan bepaalde merken. Wanneer je je goed voelt in je kledij, straal je dat ook gewoon uit en daar willen we allemaal wel een centje meer voor betalen.

Tijdbesparende diensten

Als we een druk leven hebben, dan willen we onze tijd niet steken in dingen die we kunnen laten doen door professionals. Denk maar aan schoonmaken van het huis, schilderen of reparaties. Vaak worden deze gedaan door de poetsvrouw, een schilder of een klusjesman. Tijd is een waardevol bezit dat niet terugkomt en als je het financieel kan, waarom zou je dan niemand inhuren om wat extra tijd over te hebben en de dingen die je niet graag doet, door iemand anders te laten doen?

Geef je toch wat te veel geld aan onnuttige zaken? Gelukkig zijn er dan tips om geld besparen mogelijk te maken!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here