autoverzekering kind

Veel ouders sluiten een autoverzekering af voor hun kinderen. Dit doen zij zodat ze een goedkopere premie hebben. Hoe meer jaren iemand gereden heeft zonder schade, hoe meer korting iemand krijgt op zijn autoverzekering. Ook een jongere leeftijd is volgens de verzekeraars een risico op schade en daardoor is de premie nog hoger. Toch is het niet altijd slim om de verzekering op naam van ouders te hebben.

Autoverzekering Nederland

Een autoverzekering in Nederland is verplicht. Wanneer je auto rijdt, moet je ook verzekerd zijn. In ieder geval voor de kosten die je aanbrengt bij iemand anders, genaamd de WA of wettelijke aansprakelijkheid. Wanneer je als beginnend bestuurder een verzekering afsluit, wordt er een premie berekend. Hoe langer je gereden hebt zonder schade, hoe lager deze premie is door middel van een korting. Wanneer je dus net 18 bent en begint met autorijden, heb je nog geen korting op de premie. Ouders kiezen ervoor om hun kind te verzekeren zodat deze korting alsnog van toepassing is. Het vervelende hieraan is dat kinderen dan alsnog geen schadevrije jaren opbouwen. Ze rijden wel, maar de verzekering staat niet op hun naam en zij bouwen dus geen korting op.

Verzekering op naam ouders

Je kan altijd als ouders een verzekering afsluiten, maar wanneer je deze afsluit, moet je doorgeven wie de regelmatige bestuurder is van de auto. Wanneer dit ingevuld wordt voor het kind worden alsnog de gegevens van het kind gebruikt. Zij krijgen dan dus alsnog geen korting voor de verzekering. Ook bij deze manier van afsluiten zit er dus geen voordeel aan voor het kind, maar juist een nadeel omdat het kind geen schadevrije jaren opbouwt. Wanneer je alles op naam van ouders zet, bestaat ook de mogelijkheid dat er verzekeringsfraude wordt geconstateerd. Wanneer dat gebeurt ben je nog verder van huis.

Wat dan wel?

Wat kun je dan alsnog als beste doen? Gewoon de verzekering op naam van het kind zetten. Via autoverzekering afsluiten Overstappen.nl kun je verschillende verzekeringen vergelijken zodat je alsnog de goedkoopste kan vinden voor het kind. Wanneer deze verzekering gaat lopen, bouwt hij direct schadevrije jaren op. Op die manier kan hij dus alsnog steeds meer korting krijgen in plaats van dat er sprake is van verzekeringsfraude.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here