Natuurlijke schoonheidsproducten; goed voor je lijf en voor je portemonnee!

Je wordt er mee om je oren geslagen; de veelvuldige reclames voor dure crèmes, lotions en poedertjes die je beloven dat je er eeuwig jong uit blijft zien wanneer je ze gebruikt. Wist je dat jij op dit eigenste moment al tal van beautyproducten in huis hebt, zonder dat je het wist? Veel van deze huis-tuin- en keukenmiddeltjes werken vaak even goed als de dure producten die je in de winkel kunt kopen. Hier lees je welke schoonheidsgeheimpjes verborgen zijn in jouw keuken en badkamer.

Appelazijn voor een stralend kapsel

Wil je graag volle, weelderige lokken? Haal dan zeker appelazijn in huis. Dit middeltje is niet alleen geschikt voor heerlijke saladedressings, maar ook om je kapsel een tweede leven te geven. Wanneer je je haar wast met appelazijn en het even laat intrekken, kun je gemakkelijker klitten uit je haar kammen en zal je haar minder pluizen. Bovendien zorgt appelazijn er ook voor dat je krullen er stralend uitzien en dat je blonde haar wat zal oplichten. Verder herstelt deze magische azijn de punten van je haarlokken, de zuurtegraad van je haar en hoofdhuid én stimuleert het je haargroei. Meteen in huis halen, dus!

Plunder je koelkast bij zonnebrand

Heeft de zon je huid verbrand en heb je geen aftersun bij de hand? Haast je dan naar je koelkast. Door niet-gepasteuriseerde yoghurt, komkommerschijfjes of citroensap op je beschadigde huid te smeren, zal deze snel afkoelen en minder pijn doen. Je kunt ook een bad nemen in water dat is aangelengd met melk of karnemelk.

Citroen brengt verlichting

Citroen zorgt niet enkel voor verlichting bij zonnebrand, maar je kunt er ook highlights mee in je haar aanbrengen. Wil je graag wittere tanden, kun je ook in een kwartje citroen bijten en dit een paar minuten volhouden. Zo worden je tanden op een natuurlijke manier wat gebleekt. Je kunt er zelfs voor kiezen om je tanden te poetsen met een mix van citroensap en zoutkorrels. Niet lekker; wel efficiënt. Verder kan citroensap ook helpen om het jeuken van een muggenbeet te doen stoppen.

Plezier je huid met honing

Honing is een erg veelzijdig huis-tuin- en keukenmiddeltje dat je voor veel beauty-ingrepen kunt toepassen. Zo kun je er een scrub mee maken wanneer je de honing mengt met bruine suiker en limoensap. Wanneer je honing mengt met olijfolie, kun je het als haarmasker gebruiken. Verder komt honing altijd van pas door zijn antibacteriële en ontzwellende werking. Je kunt honing dus met een gerust hart op je droge hielen of gebarsten lippen smeren. Ook puistjes verdwijnen als sneeuw voor de zon wanneer je er wat honing op aanbrengt.

Tandpasta in je EHBO-kit

Heb je een puistje, maar geen honing in huis? Ook tandpasta zal ervoor zorgen dat het puistje uitdroogt. Je kunt tandpasta ook gebruiken om jeukende muggenbeten het zwijgen op te leggen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here