Elegant met een regenjas

Het herfstweer bezorgt veel vrouwen kopzorgen als het op hun garderobe aankomt. ’s Morgens is het vaak al ijskoud, maar tegen de namiddag bereiken de temperaturen dan weer warmere maxima. En dan is er nog de regen, waar je altijd rekening mee moet houden. Hoe moet je dat vestimentair gaan regelen? Natuurlijk kun je kiezen voor een oerdegelijke parka, maar vaak wil je toch net iets eleganter voor de dag komen. Hier lees je welke alternatieven je kunt aanwenden om een onflatteuze regenjas te vermijden.

Under my umbrella

Wil je vestimentair totaal niet inboeten? Dan doe je er goed aan om je een heel degelijke paraplu aan te schaffen. Zo’n regenscherm houdt je grotendeels droog en je hoeft je dus niet extra te beschermen met een regenjas. Dit laat je toe om je elegant te kleden en je outfit niet te laten verpesten. Hou er wel rekening mee dat een regenjas niet alle regen tegenhoudt. Voorzie dus zeker wel waterbestendige laarsjes of schoenen. Bovendien kan ook een paraplu een echt fashion item zijn. Ga dus zeker op zoek naar een mooi, opvallend exemplaar! Is het echt hondenweer? Dan neem je voor de zekerheid best een reserve outfit mee. Je weet maar nooit…

Vertrouw experts

Vrouwen uit Scandinavische landen zijn experts wanneer het aankomt op elegant de regen te trotseren. Niet moeilijk dat daar dan ook de pioniers zijn die mooie regenjassen ontworpen hebben. Bekijk dus zeker eens de collecties van Scandinavische ontwerpers wanneer je op zoek bent naar een elegante parka.

Volg de modetrends

Op dit moment zijn veel waterbestendige stoffen erg hip om te dragen. Denk hierbij maar aan (nep)leren broeken of rokken, kledij van jersey met een plastic coating of heel flashy regenlaarzen. Deze kleding laat je toe om de regen te trotseren, zonder nadien doorweekt te zijn. Bovendien maakt zo’n design broek of rok het misschien een beetje goed dat je toch in een parka de straat op gaat.

Wapen je tegen de wind

Toegegeven, het blijft een minder elegante jas. Maar een windbreaker is wel hip én beschermt je tegen de wind en de regen. Koop er eentje in een opvallende kleur, zo lijkt het net alsof je van de catwalk komt gelopen.

Vermijd jeans

Er wordt wel eens gezegd dat jeans altijd de juiste keuze is, maar bij nat regenweer zijn denimstoffen toch niet zo’n goed idee. Jeans wordt snel nat en het duurt lang om deze stof weer op te laten drogen. Bovendien gaat natte kleding in jeansstof heel erg aan je lichaam plakken, en dat is niet aangenaam. Wil je toch absoluut een jeansjasje of jeansbroek dragen? Haal dan je poncho of lange regenjas maar boven!

Wie zoekt, die vindt

Als je goed zoekt, vind je waarschijnlijk wel een elegante regenjas of trenchcoat die je sierlijk door de regen doet bewegen. Bekijk hiervoor ook zeker online winkels en tweedehands zaken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here