Een tattoo laten zetten: dit moet je weten  

Het gebeurt wel vaker dan je zou denken. Mensen die een tattoo laten zetten zonder er echt hard over na te denken. Ze doen het vaak in een impulsieve bui met als resultaat dat mensen achteraf soms spijt hebben van de tattoo. Het is echter niet zomaar iets dat je er na een paar dagen weer afwast en daarom is het belangrijk om goed na te denken alvorens je een tattoo laat zetten. Er zijn echt wel een aantal dingen waar je best rekening mee houdt wanneer je van plan bent een tattoo te laten zetten.

Een tattoo zetten is duur

Heb je niet echt veel financiële middelen, dan moet je al zeker geen tattoo laten zetten in een impulsieve bui. Het laten zetten van zo’n tattoo kan immers vrij duur uitvallen. De startprijs van een tattoo bij een degelijke tattooshop is minstens 80 euro. Wanneer je onder deze prijs gaat, dan mag je er zeker van zijn dat het niet helemaal ok is. Hoe groter de tattoo en hoe langer ze er mee bezig zijn om te zetten, des te hoger dat de prijs wordt.

Denk na over het ontwerp

Het is de bedoeling dat een tattoo voor de rest van je leven op je lichaam staat. Je kan hem natuurlijk altijd laten verwijderen, maar dit kost dan ook weer een hoop geld en is niet natuurlijk niet de bedoeling. Het is daarom erg belangrijk om goed na te denken over het ontwerp voor je de tattoo laat zetten. Het is belangrijk dat je hem mooi vindt, ook al zit er geen betekenis achter. Je kan natuurlijk nooit met zekerheid zeggen dat je hem over 20 jaar nog mooi zal vinden, maar wanneer je niet te overhaast te werk gaat, komt dit zeker goed!

Kies een degelijke tattooshop

Een degelijke tattooshop kiezen is misschien wel het belangrijkste wanneer je beslist om er een te laten zetten. Het is nodig dat je je goed voelt bij deze shop, maar je moet ook met zekerheid weten dat ze professioneel en degelijk te werk gaan. Probeer daarom een goede tattooshop te vinden door mond tot mondreclame. Dan weet je vrijwel zeker dat de shop goed is en dat je geen spijt zal hebben wanneer je er buiten komt.

Een tattoo is niet meteen genezen

De inkt van een tattoo wordt onder de huid gezet en daarom kan het een soort van wonde zijn die wat kan gaan bloeden. Het is belangrijk dat je dit op voorhand weet en er rekening mee houdt dat een tattoo niet op 123 genezen is. Ze kan een tijdlang dik blijven en de meeste tattoos zijn pas na 6 maanden echt helemaal genezen. Wanneer je een kleine tattoo hebt, kan dit na 2 weken al zijn, maar houdt er dus rekening mee dat je pas na een aantal maanden echt pas optimaal kan genieten van de tattoo.

Niet in de zon of zwemmen

Laat je in een degelijke en professionele tattooshop de tattoo zetten dan zullen ze je daar zeker op het volgende wijzen. Met een pas gezette tattoo mag je de eerste twee weken niet in de zon lopen of ermee gaan zwemmen. Het kan erg hard branden en na twee weken zou dit niet meer mogen zijn. Wanneer je dus net een reisje hebt geboekt na het zetten van de tattoo, kan je de tattoo best afplakken. Heb je een reis geboekt en is de tattoo al meer dan twee weken geleden gezet? Smeer dan toch zeker nog wat extra zonnecrème, je weet maar nooit!

Sparen voor een tattoo? Dankzij goede spaartips heb jij in geen tijd het geld bij elkaar!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here