armbanden met rode steentjes

Je hebt ze vast al eens voorbij zien komen, sieraden met de meest kleurrijke edelstenen. Vanuit vroeger zijn deze sieraden met een boodschap al erg populair en worden ze veel gedragen. Waarom? Duizenden jaren geleden werden edelstenen al gebruikt door de mensheid voor hun schoonheid, helende krachten en spirituele eigenschappen. Maar wat voor betekenis zit er nu precies achter welke steen? Onderstaand lees je op een rijtje de betekenis van de meest populaire edelstenen.

Red jade

Deze rode edelsteen is een van de bekendste ter wereld en wordt ook gevonden in een hoop andere kleuren. Het woord Jade is afgeleid van het Spaanse woord ‘piedra de ijada’. Dit betekent ‘steen van de lendenen’. Waarom deze naam? De geneeskrachtige steen werd in de tijd dat de Spanjaarden naar Centraal- en Zuid-Amerika gingen veel gebruikt om tegen de buik of zij te houden, om nierproblemen te verhelpen.

Werking edelsteen

Geeft je kracht, zorgt dat je je kalm en rustig voelt en bevordert de nachtrust.

Rose quartz

Rose quartz wordt gezien als de edelsteen van de liefde. De steen wordt gewonnen in Sri Lanka en wordt sinds de oudheid gedragen in sieraden of onder het kussen gelegd. Mensen geloven al lange tijd dat de steen op deze manieren de meeste positieve werking heeft.

Werking edelsteen

Vergroot je inlevingsvermogen, stimuleert liefde voor jezelf en anderen en heeft een verjongend effect op je huid.

Black onyx

De zwarte onyx is al populair sinds de tijd van de Egyptenaren, Grieken en Romeinen. De steen werd in deze tijd vooral gezien als bescherm- en heelsteen en had daarnaast een goed effect op de huid, haar en nagels.

Werking edelsteen

Zorgt voor een betere concentratie, blokkeert negatieve energie en heeft een helende werking op nagels, huid en haar.

Malachite

De malachiet werd, volgens de verhalen, vroeger gezien als een vrouwensteen. Waarom? De steen zou je gevoel voor het zien van schoonheid in mensen en situaties vergroten. Wist je daarnaast dat het oudst gevonden sieraad waarin een malachiet edelsteen is verwerkt 10.500 jaar oud is?

Werking edelsteen

Vergroot je gevoel voor het zien van de schoonheid in situaties en mensen, helpt je om emotionele balans te behouden en werkt ontgiftend.

Labradorite

De labradoriet wordt gezien als een veelkleurige steen. Dit betekent dat als je de steen in het licht bekijkt, hij verschillende kleuren kan laten zien. De edelsteen heeft zijn naam te danken aan de vindplaats op het schiereiland Labrador, Canada.

Werking edelsteen

Zorgt dat je succes in je leven behaalt, maakt je gefocust en kalm, heeft een positief effect op je hormoonhuishouding.

Inmiddels nieuwsgierig geworden naar deze edelstenen in combinatie met sieraden? Bij My Jewellery shop je de spiksplinternieuwe Powerstones collectie, vol met sieraden met een boodschap.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here