Dé perfecte outfit voor de eerste schooldag

Op 1 september hoor je massa’s ouders collectief een zucht van opluchting uitblazen; die lange zomervakantie zit er eindelijk op! Dat wil zeggen dat je je moet voorbereiden op een nieuw schooljaar vol nieuwe uitdagingen, nieuwe hobby’s en nieuwe gewoonten. Dat is niet alleen spannend voor jou (hoe ga je alles dit keer geregeld krijgen?), maar natuurlijk voor je schoolganger. Voor hem of haar is het een nieuw jaar in een nieuwe klas, met een nieuwe leerkracht en misschien ook nieuwe klasgenootjes. Dan wil je natuurlijk een geweldige eerste indruk maken! Veel psychologen zeggen dat, wanneer je er goed uitziet, je je ook goed voelt. Zorg er dus voor dat je grootste schat kleding kan dragen waar hij of zij zich supergoed in voelt. Zo gaat het vriendschap sluiten met andere kinderen eens zo gemakkelijk!

Mooi én comfortabel

Veel ouders zijn geneigd om hun kinderen op de eerste schooldag en op klasfotodag in heel mooie, nette kleding te stoppen. Dat is begrijpelijk, maar een kind moet eerst en vooral kunnen spelen. Zorg er dus voor dat die mooie kleding ook heel comfortabel zit. Hou er ook rekening mee dat kinderen zich vuil maken. Is het niet met verf, dan is het met zand, steentjes, krijt, … Kleding die niet vuil mag worden, is dus niet geschikt om aan te geven naar school. Ook strakke jurkjes en nauwe jackets kunnen je kind belemmeren bij het spelen.

Herfst in het achterhoofd

In september zijn de weersomstandigheden heel onbetrouwbaar. Het kan 26 graden zijn, maar ook pijpenstelen regenen. En beide weerfenomenen kunnen ook op dezelfde dag voorkomen. Het is dus een echte uitdaging om je kind tijdens deze eerste schoolmaand goed aan te kleden. De belangrijkste tip die je dan kunt opvolgen, is om je kind in laagjes aan te kleden. Zo is je schat warm genoeg aangekleed tijdens de koele ochtenden, maar kan hij zich ook van enkele laagjes ontdoen wanneer de temperatuur begint te stijgen. Kies ook voor een stevige, niet te warme, regenjas en waterdichte schoenen die je kind gemakkelijk zelf aan en uit kan doen.

Labelen

Je kind in het nieuw steken is altijd leuk, maar natuurlijk wil je niet dat er kledij verloren gaat. Je kleine sloddervos zal vast een keer zijn jas vergeten in de klas of de verkeerde sokken aandoen na de zwemles. Om ervoor te zorgen dat je kleding altijd weer terecht komt, is het een goed idee om alle kledingstukken te labelen. Dit kan op grootmoeders wijze, met labeltjes die je in kledij kan naaien of strijken. Ben je niet zo handig aangelegd of mag het wat sneller vooruit gaan? Dan zijn naamstickers en naamstempels de perfecte oplossing. Zeker voor kledij is een naamstempel erg handig. Alle kledij van je kinderen, inclusief sokken, zijn in een mum van tijd van de naam van je kind voorzien. Moest er dan toch kledij verloren geraken, weet de vinder meteen van wie het is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here