Zo vier jij de lente op je bord!

Hoera, de lente is weer in het land! De dagen worden langer en ook de natuur komt weer helemaal op gang. Dat betekent ook goed nieuws voor de hobbykoks en foodies onder ons! Naarmate de dagen langer worden, vergroot ook het assortiment aan groenten en fruit in je tuin en in de winkel. Hier lees je welke gerechtjes je zeker kunt bereiken in het mooiste seizoen van het jaar.

Fruit om van te snoepen

In de lente kun je fruit eten dat je meteen een zonnig gevoel geeft. Denk hierbij maar aan sappige meloenen, nectarines en perziken. Ook veel citrusvruchten laten nu het beste van zichzelf zien. Verder kun je je fruitschaal aanvullen met bananen, ananas en abrikozen. Uiteraard vind je ook nog steeds appels en peren in de winkel, die zijn het hele jaar door beschikbaar.

Fruit verwerken

Het is niet altijd gemakkelijk om je dagelijkse dosis fruit binnen te krijgen. Met de vruchten die je in de lente kunt kopen, kun je wel gemakkelijk fruitspiesjes of een heerlijke fruitsla maken. Besprenkel je spiesjes of je fruitsla na het maken met appelsien– of citroensap. Zo behouden ze hun mooie kleur en heb je meteen een extra dosis vitamine C binnen.
Meloenen kun je ook in een hapje of een voorgerechtje verwerken in combinatie met wat gerookte ham. Dat presenteert mooi en het contrast van de zoete meloen met de zoute ham zorgt voor een feestje in je mond.

Explosie van groenten

Meer nog dan het fruit, zijn het in de lente de groenten die het goed doen. Deze maanden zijn er tal van groenten beschikbaar, de ene groente al lekkerder en veelzijdiger dan de andere. Stap dus zeker een keertje bij de lokale groenteboer binnen voor wat andijvie, aubergine, bloemkool, radijsjes, spinazie en venkel. En vergeet ook zeker niet om asperges mee te nemen; dit witte goud is enkel beschikbaar in de lentemaanden.

Heerlijke recepten met groenten

Wil je snel wat groentjes binnen krijgen? Of ben je op zoek naar een lekker hapje dat snel klaar is en mooi presenteert? Dan is een combinatie van rauwe groenten nu echt ideaal. Door rauwe worteltjes, bloemkool, komkommer en radijsjes in mooie schaaltjes of glaasjes te presenteren met een klassieke cocktailsaus of een dipsaus op basis van yoghurt, doe je al je gasten (en jezelf!) gegarandeerd een groot plezier.
Neem ook zeker de tijd om asperges te bereiden. Deze groenten zijn snel klaar, makkelijk te bereiden en barsten van de vezels en vitamines. Je kunt asperges koken, stomen of grillen. Ze zijn heerlijk in combinatie met zalm, lamsvlees, een gekookt eitje of gekookte ham. En je presenteert ze, volledig lentegewijs, liefst met een gebakken of gestoomd krielaardappeltje. Wanneer je je gerechtje afwerkt met wat verse dragon, tover je in no-time een echt sterrengerecht op tafel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here