Zo stel je de perfecte borrelplank samen!

Samen borrelen met vrienden of familie is voor iedereen een van de meest fijne manieren om samen tijd door te brengen. Met een hapje en een drankje erbij wordt het al snel gezellig en kun je over allerlei onderwerpen gezellig zitten praten. Op café kun je zo’n borrelplank klaargemaakt bestellen, maar het kan ook heel leuk zijn om er zelf eentje te maken wanneer je bezoek krijgt. Hier lees je enkele tips om van jouw borrelplank een echt succes te maken.

Planken voor beginners

Wanneer je zelf een borrelplank wil gaan samenstellen, is het belangrijk dat je begint bij de basis. En die basis is uiteraard je borrelplank zelf. Een houten plank presenteert mooi, maar is niet altijd even gemakkelijk weer proper te krijgen. Hou hier zeker rekening mee wanneer je een borrelplank kiest. Je kunt aangepaste borrelplanken kopen, maar door plasticfolie over je houten plank te spannen, los je ook al veel problemen op. Deponeer er eventueel een vrolijk servetje over, zodat die plasticfolie niet echt opvalt. Komen er veel mensen? Dan maak je beter enkele verschillende borrelplanken. Je kunt deze allemaal op dezelfde manier beleggen, of met thema’s werken. Hou er ook rekening mee dat je kommetjes moet voorzien voor sausjes en dips. Door te werken met hoogteverschillen, zal je plank extra mooi ogen. Je kunt dus ook bijvoorbeeld glaasjes met broodstengels op je plank zetten tussen de sauskommetjes en de rest van het lekkers.

Bikkebikkebik

Dan volgt het leukste deel; het vullen van de plank. Als je in thema’s werkt, kun je kiezen voor een kaasplank, een vegetarische plank, een gezonde plank, een vleesplank, … Maar eigenlijk is het nog het leukst wanneer je op elke plank een beetje van alles kunt terugvinden. Voorzie dus wat vis, vlees, groentjes, dips en brood. Varieer ook met de structuren en smaken die je aanbiedt; zoet en hartig, krokant en zacht, pittig en romig. Werk je graag met thema’s, maar wil je ook variatie aan kunnen bieden? Ga dan de creatieve toer op en werk bijvoorbeeld met borrelplanken per land of werelddeel. Dit zullen je gasten zeker weten waarderen!

Warm of koud?

Bij het samenstellen van je plank, beslis je zelf of je koude of warme hapjes serveert of een mix van beide. Warme hapjes worden vaak goed gesmaakt, maar voorzie er bij een gemengde plank niet al te veel van. Wanneer warme hapjes afgekoeld zijn, smaken ze immers niet meer zo goed. Verder kun je je volledig laten gaan.

Wat mag er zeker niet ontbreken?

Natuurlijk bepaal jij zelf wat er op jouw borrelplank komt. Maar krijg je graag wat tips, dan geef ik je die graag. Versier je plank zeker met wat kaas en vleeswaren. Ook wraps met verschillende vullingen zijn meestal erg populair. Hoeft het niet te fancy te zijn? Voorzie dan ook kleine frituursnacks met een aangepast sausje; plezier verzekerd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here