high tea

Wie houdt er nu niet van een heerlijke high tea? Genieten van lekkere hartige en zoete lekkernijen onder het genot van meerdere soorten thee. Natuurlijk kun je naar een lunchroom gaan voor een high tea, maar het is net zo leuk – en lekker – om zelf een high tea te organiseren. Dit lijkt misschien een heel karwei, maar met de juiste planning is het ook voor jou mogelijk om zelf een high tea te organiseren. Met onderstaande tips wordt het nog gemakkelijker en kun je na een paar uur in de keuken heerlijke gerechten voorschotelen aan jouw gasten om van te smullen.

Wat is een high tea en voor welke gelegenheid kun je deze organiseren?

Een high tea vindt in Nederland over het algemeen in de middag plaats. Vaak zijn er etagères gevuld met sandwiches, scones, cakes en nog veel meer hartige en zoete lekkernijen.

Een high tea wordt meestal voor een speciale gelegenheid georganiseerd. Denk hierbij aan een babyshower, een vrijgezellenfeest, een verjaardagsfeestje of een bijzonder jubileum. Natuurlijk kun je een high tea ook organiseren voor een gewone gezellige middag. De hapjes zijn aan te passen naar de gelegenheid en ook de drank kun je aanpassen. Ben je bijvoorbeeld geen groot fan van thee, dan kun je ook koude drankjes of verschillende soorten wijn serveren.

De organisatie: beginnen met de planning

Om de high tea in goede banen te leiden, is het erg belangrijk dat je alles van tevoren goed plant. Zorg ervoor dat je weet hoeveel mensen er komen en hoeveel hapjes je dan wilt serveren. Gemiddeld kun je voor zo’n 8 tot 12 hapjes per persoon gaan en dan zoete en hartige hapjes combineren.

Nadat je weet hoeveel hapjes je gaat maken, is het natuurlijk taak om te verzinnen welke hapjes je precies gaat maken. Als je bijvoorbeeld hebt bedacht om 10 verschillende hapjes te gaan bakken, dan kun je gaan zoeken voor 5 zoete en 5 hartige recepten. Een van de belangrijkste tips bij het kiezen van de recepten is om zoveel mogelijk diversiteit aan te brengen. Dus kies niet voor 4 van de 5 zoete recepten een hapje met chocola, maar maak ook iets met fruit of kruiden bijvoorbeeld.

Voorbeelden van zoete en hartige recepten

Om je een beetje op weg te helpen, zijn hier alvast een aantal voorbeelden van hapjes die je kunt maken bij het organiseren van je eigen high tea. Voor de hartige recepten kun je onder andere kiezen voor wraps met zalm, hartige mini muffins, sandwiches met salades en bladerdeeghapjes. Voor de zoete lekkernijen kun je denken aan scones, mini chocolade brownies, een frambozen cheesecake, carrotcake en verschillende soorten cupcakes.

Bakken, plannen en servies

Daarna is het tijd om goed in te plannen wanneer je wat gaat bakken zodat alles nog vers is op de dag van de high tea. Zorg er ook voor dat je genoeg schaaltjes, etagères en servies hebt om alles leuk op te kunnen serveren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here