brunch thuis

Nu het koude seizoen er aan komt, willen we allemaal het liefst binnen zitten met een warm dekentje en een kopje troost in onze handen. We willen genieten van de gezelligheid terwijl buiten de herfstwind waait. Maar waarom zou je alleen genieten? Nodig een stel vrienden uit en organiseer een heuse brunch. 

Een lekker langgerekte brunch is de perfecte gelegenheid om bij te kletsen met je vrienden, om te genieten van een hapje of zelfs om een verjaardag of een andere gelegenheid te vieren. En het organiseren van zo’n brunch is niet zo moeilijk. 

Begin de dag met koffie

Als je van je vrienden vraagt om in de ochtend aan tafel te zitten, dan voorzie je maar best genoeg koffie. Serveer koffie in een grote koffiekan en zet verschillende toppings op tafel, zodat iedereen zijn eigen koffie kan samenstellen. Denk aan vanille- of kaneelsiroop, aan slagroom en melkschuim of zelfs een beetje karamel of chocolade schaafsel. 

Door koffie van goede kwaliteit te kiezen, zoals de koffie van illy, creëer je een goede basis voor allerlei heerlijke combinaties. Wil je het jezelf helemaal gemakkelijk maken? Kies dan voor kwalitatieve koffiecups of -pads zoals die van Segafredo. Zo kunnen jouw gasten zelf hun kopjes zetten en hoef jij helemaal niets te doen.  

Brood is de basis

Een brunch is vaak een broodmaaltijd. Brood is lekker, goedkoop en het vult. Door brood de basis te maken van jouw brunch, kan je dus eenvoudig je budget controleren. Kies voor stevig zuurdesembrood of luchtige broodjes. Of zelfs voor luxueuze croissants. 

Wil je toch wat meer serveren dan brood en beleg, dan kan je dat brood combineren met eieren, met hummus en spreads of zelfs met een fris slaatje. Het hoeft niet moeilijk te zijn: met een elegante tomaat-komkommersalade kom je al een heel eind. Vooral wanneer je er feta of mozzarella doorheen roert. 

Eindig met iets zoets

Een goede brunch eindig je met koffie en gebak. Omdat je lang aan tafel zit, is de kans groot dat de magen van jouw gasten al goed gevuld zijn. Je hoeft dus geen enorme taarten te voorzien. Een klein gebak of zelfs een setje pralines is al voldoende als dessert. 

Vergeet daarbij vooral niet om de koffie nog een keertje rond te laten gaan. In het bijzonder chocolade desserts combineren heerlijk met koffie. Maar ook een doos koekjes of zelfs een beetje roomijs passen prima bij de koffie. Wat je doet, maakt op zich niet veel uit. Het is het genieten dat belangrijk is. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here