Heerlijke alcoholvrije alternatieven op een zonnig terras

Hoera, het goede weer heeft eindelijk de weg naar ons land gevonden! Tijd om elke vrije moment op een zonovergoten terrasje door te brengen. Er is dan ook niks leukers dan, in de schaduw van een parasol, bij te praten met vrienden, lekker uit eten te gaan of gewoon op je dooie gemakje een boek of de krant te lezen. Maar wat drink je hier dan bij? Altijd hetzelfde bestellen is zo saai. En als je zwanger bent, nog met de wagen moet rijden of je lever wil sparen, is alcohol geen goed idee. Gelukkig lees je hier welke alternatieven je kunt kiezen wanneer je voor een niet-alcoholisch drankje gaat.

Klassiekers for the win

Een klassieke frisdrank kan altijd lekker zijn. Hou je toch meer van een verrassing? Kies dan eens een frisdrank die je nog nooit eerder uitgetest hebt. Ook koffie of thee kunnen smaken op een warme dag. Er wordt zelfs gezegd dat die er juist voor zorgen dat je het wat frisser krijgt. Zeker een kruidenthee is een goed idee wanneer het mooi weer is. Zo’n theetje zorgt ervoor dat je goed gehydrateerd blijft.

Klassiekers met een twist

Veel cafeetjes en restaurants pakken de laatste jaren uit met ‘homemade’ frisdranken. Zo’n homemade ice-tea of limonade wordt steeds volgens een eigen recept gemaakt en smaakt daardoor overal anders. Een constante is wel dat zo’n huisgemaakt drankje steeds verfrissend is, en over het algemeen minder gezoet dan een standaard frisdrank.
Ook koffie wordt soms met een twist gemaakt. De zogenaamde “ice coffees” zijn meestal espresso’s met ijsblokjes, desgewenst ook een bolletje roomijs of opgeleukt met een siroopje.

Alcoholvrije klassiekers

Verlang je toch naar een frisse pint of een heerlijke cocktail, maar is alcohol (om welke reden dan ook) een no-go? Op steeds meer drankenkaarten vind je alcoholvrije bieren, cocktails en andere aperitieven terug. Dit zijn dan gewone pintjes, maar kunnen ook zwaardere bieren zijn die alcoholvrij worden gemaakt. Ook de alom bekende cocktails, zoals een mojito en een piña colada, kennen een alcoholvrije variant.

Vitamientjes

Wil je niet alleen alcohol mijden, maar ook iets gezonds drinken? Ongesuikerde (kruiden)thee of koffie zijn dan een mogelijkheid, maar je kunt ook voor een sapje of een smoothie kiezen. Durf ook hier van je vaste paden af te wijken, en eens te kiezen voor een combinatie die je nog nooit eerder geproefd hebt.

Laat je verrassen

In sommige restaurants biedt men een alcoholvrij alternatief aan, wanneer je liever geen aangepaste wijnen drinkt. Je krijgt dan per gang, in plaats van een glas wijn, een alcoholvrije drank die bij het gerecht past. Dit is meestal een echte aanrader. Veel restaurants weten op deze manier echt te verrassen. Bovendien is het ook veel origineler dan een standaard glas wijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here