picknick eigen tuin

Stel het jezelf voor: een heerlijk warme zomerdag waarop het zonnetje volop schijnt en jij en jouw familie trekken erop uit naar het park voor een heerlijke picknick. Een dekentje, wat drankjes en een paar heerlijke versnaperingen en volop genieten van elkaar. Meer moet een mooie zomerdag niet inhouden. Maar wat als je nu voor het houden van die picknicks niet eens je eigen huis hoeft te verlaten? Dankzij de juiste picknicktafel en parasol, genieten jullie van die heerlijke picknicks gewoon in eigen tuin!

Waarom kiezen voor een picknicktafel in eigen tuin?

Het kiezen van een picknicktafel, waarom zou je dat doen voor eigen tuin? Wel, in de eerste plaats zijn picknicktafels gewoon een stukje nostalgie, want zeg nu zelf, hoe vaak heb je zelf vroeger als kind wel niet aan een picknicktafel gezeten? Met je eigen ouders als je naar het park ging, tijdens een schoolreisje of in een speeltuin of boerderij. Hoe leuk zou het dan wel niet zijn al je gewoon zelf zo’n tafel in eigen tuin kan zetten? Zo moet je je niet altijd verplaatsen om te genieten van een heerlijke picknick samen met het gezin. Een oeroude, bekende picknicktafel van Overstock Garden past bovendien in elk soort tuin!

Kwaliteit en duurzaamheid van een houten picknicktafel

Picknicktafels zijn er natuurlijk ook in allerlei soorten en maten. Vooral het materiaal is belangrijk bij het kiezen van een picknicktafel. De bekendste picknicktafels zijn natuurlijk de houten. Om die reden alleen al is het fijn om voor dat soort materiaal te kiezen. Een picknicktafel in duurzaam hout, zorgt bovendien voor kwaliteit en jarenlang picknickplezier. Je hebt er misschien af en toe wel wat onderhoud aan te doen, maar dit zorgt ervoor dat jouw picknicktafel er als nieuw blijft uitzien.

Picknicken onder een parasol

Wat geeft jullie nog een meer zomers gevoel dan picknicken aan een picknicktafel onder een parasol? Tijdens heel warme dagen is picknicken in de tuin erg leuk, maar kan het volledig in de zon wel wat warm worden. Daarom is het aangeraden om een picknicktafel te kiezen met een gaatje in het midden, waar je dan een parasol in kan plaatsen. Lekker op de ouderwetse manier onder een parasol picknicken, hoe fijn is dat? Er zijn uiteraard verschillende soorten parasols, waar je moet dus op letten bij het aanschaffen van zo’n exemplaar?

Waarop letten bij het aankopen van een parasol?

Bij het kiezen van een parasol zijn eigenlijk twee zaken heel belangrijk: de kwaliteit van het parasoldoek en het raamwerk. Een doek moet van kwalitatief materiaal zijn wil je er lang plezier van hebben. Zo is de doek goed als hij van polyester is, maar deze kan wel verkleuren door de zon. Een acryldoek daarentegen is zeer flexibel en kan ook wel wat weersomstandigheden en vuil verdragen. Bij het raamwerk heb je vaak de keuze tussen hout en aluminium. Aluminium is licht in gebruik en daardoor is de parasol gemakkelijk te verplaatsen en op en dicht te doen. Nadeel is dat deze minder bij alle tuinen past. Houten raamwerk bij parasols past goed bij elke tuin, maar vraagt dan weer meer onderhoud.

Wil je meer informatie over parasols? Ga dan naar https://www.overstockgarden.be/nl/catalogus/parasols

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here