pesto pasta

Heb je tijdens de feestdagen veel geld gespendeerd, maar wil je het nieuwe jaar toch goed inzetten, dan kan je deze budgetvriendelijke gerechtjes eens proberen en blijven genieten van topgerechten. 

Pasta pesto met serranoham 

Ook zo’n grote fan van een lekkere pasta? Dan is de pasta pesto met serranoham zeker iets voor jou! Kook je pasta en maak een apart potje voor de saus. Doe 200 ml in een pot, voeg er een potje pesto van 150 gram bij en laat koken. Laat er 100 gram geraspte kaas en een groentebouillonblokje bij smelten. Als de pasta gaar is, giet je deze af en meng je de saus bij de pasta. Laat deze nog een minuutje samen koken zodat de saus goed in de pasta kan trekken voor een nog lekkerder resultaat. Werk af met rucola, pijnboompitten, parmezaan, zongedroogde tomaatjes en de serranoham. Doe er niet te veel ham op, twee plakjes is zeker voldoende anders wordt je gerecht te zout en kan het toch duurder uitvallen dan gepland. Op die manier heb je een superlekkere maaltijd en je bent nog geen 10 euro per persoon kwijt. Dit is zeker een gerechtje dat je kan maken als je vrienden uitnodigt. Iedereen is fan van pasta, je staat geen uren in de keuken en het is betaalbaar. 

Kip-mozzarella in de oven

We blijven in de Italiaanse sfeer. Bak de kip voor ongeveer 5 minuutjes in de pan. Zorg dat de binnenkant zeker niet meer rauw is. Heb je graag een korstje rond je kip? Dompel je stukje vlees dan eerst onder in eigeel en daarna in paneermeel. Gebruik zeker voldoende boter zodat het korstje niet in de pan blijft plakken of gebruik een anti-aanbakplaat, anders is het zonde van je werk. Snijd vervolgens de tomaat en paprika in dunne blokjes, voeg ze toe aan de tomatenpuree en verdeel de saus in een ovenschaal. Strooi er oregano en spaghettikruiden over en wees zeker niet te zuinig. Leg de plakjes mozzarella over de kip en je kan de schaal in de oven zetten. Terwijl de kip ongeveer 20 minuutjes verder bakt in de oven snijd je een stokbrood in stukjes. Zet de schaal in het midden en laat je gasten het brood dippen in de ovenschaal met saus. Ondertussen is de kaas helemaal over de kip gesmolten. Ook dit kan je nog afwerken met rucola, pijnboompitten en zongedroogde tomaatjes. Zeker een aanrader!

Veggie pitabroodjes met spinazie

Het laatste gerechtje is iets gezonder en ook nog eens vegetarisch. Schil een appel, spoel de spinazie, pel de sjalotten en hak ze in fijne stukjes. Rooster walnoten in een braadpan, zonder boter toe te voegen. Voor de saus meng je yoghurt, zure room en notenolie en kruid je het geheel af met peper en zout. Maak een slaatje van de spinazie, sla, tomaten, sjalotten en appelen. Verwarm de broodjes in een broodrooster en vul de broodjes met het slaatje. Druppel het sausje over de vulling en smullen maar. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here