Welk hondenras is het meest geschikt wanneer je kinderen hebt?

Veel kinderen dromen van een eigen huisdier dat ze kunnen vertroetelen en waarmee ze kunnen gaan wandelen. Sommige kinderen dromen van een grote, harige knuffelbeer, anderen van een klein, schattig troeteldiertje. Maar welk hondenras is nu het meest geschikt om te houden wanneer je kinderen hebt?

Bereid je voor

Eender welk hondenras je in huis neemt, het is van het grootste belang dat je je kind(eren) voordien goed bijbrengt hoe ze goed voor hun hond moeten zorgen. Ze moeten weten dat een huisdier geen speelgoed is, en dat ze voorzichtig met een dier moeten omgaan. Dat wil zeggen dat ze de hond uiteraard geen pijn mogen doen, maar ook niet zomaar mogen optillen of gaan storen wanneer hij aan het eten of slapen is. Het is belangrijk dat ze rustig zijn in het bijzijn van hun huisdier, en het beestje de kans geven om aan zijn nieuwe gezin te wennen. Laat kinderen jonger dan 10 jaar ook nooit alleen met een hond, hoe lief het beestje ook mag zijn.

Welke factoren bepalen of een hond ook een gezinshond is?

Het ras van een hond kan een goede voorspeller zijn om te zeggen of deze hond al dan niet met kinderen en hun gedrag om kan. Maar er zijn ook nog andere factoren waar je rekening mee kunt houden. Zo spelen het temperament van een hond en zijn energieniveau ook een grote rol. Verder is het ook belangrijk om te kijken welke grootte van hond het best in je gezin past en of jij of je gezinsleden allergieën hebben. In dat laatste geval, zijn er hypoallergene hondenrassen die zonder problemen bij je thuis kunnen wonen, zoals poedels.

Welke hondenrassen staan bekend als kindvriendelijk?

Er zijn bepaalde hondenrassen waarbij je vrij zeker kunt zijn dat deze honden goed overweg zullen kunnen met je kinderen. Uiteraard moet je nog altijd rekening houden met het karakter en temperament van een hond, en speelt de opvoeding van je huisdier (en je kinderen…) hier ook een bepalende rol in. Als je op zoek bent naar een hond die geduldig, trouw en lief is voor kinderen, is een Golden Retriever vaak een goede keuze. Hou er wel rekening mee dat dit een vrij grote hond is, die ook veel beweging nodig heeft. Wanneer je een Golden Retriever in huis wil halen, doe je dat best alleen wanneer je een grote tuin hebt waar hij zich in kan uitleven en je er voor open staat om dagelijks minstens 1 lange wandeling met hem te maken. Heb je liever een kleinere en rustigere hond in huis? Dan is een Bulldog misschien een betere keuze. Deze honden zijn erg rustig en ontspannen, wat natuurlijk heel aangenaam is. Als je graag een echte gezelschapshond in huis haalt, is een Beagle een goed idee. Een ander ras dat ook bekendstaat als erg kindvriendelijk, zijn Havanezers. Deze beestjes zijn speels, maar ook erg zachtaardig. Ideaal in een gezin dus!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here