huisdieren

Soms kunnen huisdieren het leven van hun baasje redden. Deze heldhaftige dieren worden zo nu en dan eens goed in het zonnetje gezet. Zo bedacht pitbull Arlo in de Amerikaanse staat Tennessee zich deze zomer geen twee keer toen hij zag dat zijn bazin werd bedreigd door een giftige slang. Toen zij thuiskwam van haar werk zat de slang in een donkere hoek bij haar voordeur te wachten. Arlo greep de slang in zijn bek en begon het dier heen en weer te zwaaien. Hij redde daarmee zijn baas, maar moest zelf in dierenziekenhuis worden behandeld tegen het gif dat hij had binnengekregen.

Bob, de straatkat

Drugsverslaafde straatmuzikant James Bowen werd in Londen achtervolgd door een roodharige kater. Hij probeert van het beestje af te komen en de eigenaar op te sporen, maar dat loopt op niets uit. Tegen wil en dank gaat hij voor straatkat Bob zorgen en dat pakt goed uit voor de dakloze James. Als Bob hem in de bus volgt naar de plek waar hij muziek maakt, charmeert de kat het publiek zodanig dat ze ook James muziek gaan waarderen. James Bowen besluit zijn leven te beteren om voor Bob te zorgen. Hij kickt af, gaat geld verdienen en vindt een woning.

Eerste onderscheiding ooit voor een hond

Als eerste dier ooit ontving mopshond Jaxson in 2018 de Amerikaanse stad Meridian een onderscheiding voor zijn getoonde daden. Omdat de hond op vreemde manier begon te blaffen, kwam zijn eigenaar naar beneden om te kijken wat er aan de hand was. Toen zag hij vonken uit het stopcontact komen. Dankzij de waarschuwing van de hond kon het baasje tijdig een brandblusser in handen krijgen en de ophanden zijnde brand bedwingen. De ‘Hometown Hero Award’ is eigenlijk voor mensen. De hond kreeg in 2016 een brandweerhelm en officiële oorkonde voor zijn dapperheid vertoon van moed.

Hondenprijs voor de heldendaad van een Amerikaanse kat

De Amerikaanse poes Tara kreeg in 2015 als eerste kat ooit de Hero Dog Award, eigenlijk bestemd voor heldhaftige honden. Het jongetje Jeremy Triantafilo was op een dag aan het spelen voor zijn huis in Bakersfield in Californië toen een hond hem aanviel, in zijn been beet en van zijn fietsje trok. Poes Tara kwam aangerend om haar jonge baasje te hulp te schieten. De hond schrok zo dat hij zich uit de voeten maakte. Jeremy bracht het eraf met een aantal hechtingen. Uit observatie bleek dat de hond te agressief was en daarom werd besloten om hem te laten inslapen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here