hondennamen

We onderzoeken in Nederland wat af. Zelfs de meest populaire namen van katten en honden worden sinds 2006 jaarlijks zorgvuldig bijgehouden en gepubliceerd. Daaruit blijkt dat Max opnieuw de populairste hondennaam is en is al een paar jaar zo. Wat betreft kattennamen is er wel een nieuwe favoriet op nummer 1, namelijk: Simba. Waarschijnlijk zijn huisdierhouders geïnspireerd door de film The Lion King, want Nala staat op de tweede plek in de top vijf. De resultaten van het namenonderzoek zijn gebaseerd op een analyse van ruim 120.000 mensen die een polis hebben bij huisdierverzekeraar Reaal Dier & Zorg.

De rest van het lijstje

Na Max noemen hondenbezitters hun viervoeter het liefst Bella, Pip en Bo. Nieuw in de top vijf is de naam Lola. Reaal verwacht dat Max voorlopig nog wel op nummer 1 blijft staan en verbindt dit aan de immense populariteit van Formule 1-coureur Max Verstappen. De twee favoriete namen voor katten zijn momenteel dus Simba en Nala. Daarna volgen Bella, Pip en Milo. Ook hier verwacht de onderzoeker een onverminderde populariteit van de eerste twee namen vanwege de remake van de film The Lion King, die oorspronkelijk uit de koker van Walt Disney komt.

Namen-inspiratie uit films

Baasjes halen vaak hun inspiratie uit films als het gaat om namen voor hun huisdier. Bodhi uit Point Break, Jack Sparrow uit Pirates of the Caribbean en Salva uit Casa de Papel zijn daar voorbeelden van. Modenamen zijn ook favoriet, maar dan vooral voor kleinere hondenrassen. Deze viervoetertjes gaan vaak door het leven als Coco, Chanel, Gucci, Kenzo en Nike. Huisdieren krijgen overigens ook vaak namen die makkelijk zijn te roepen of die verwijzen naar het uiterlijk van het huisdier, zoals Vlekkie voor een gevlekte kat of Sneeuwvlokje voor een witte kat.

Een naam kiezen via internet

Sommige huisdiereneigenaren weten direct hoe ze hun kat of hond (of ander dier) zullen noemen. Mensen die twijfelen of het gewoon echt niet weten, kunnen op internet inspiratie opdoen. Op www.leukedierennamen.nl en www.dierennamen.net staan op alfabetische volgorde honderden namen die je voor je kat, hond, cavia, konijn, hamster, vogel of ander huisdier kunt uitzoeken. Tot slot nog twee tips bij het kiezen van een naam: gebruik wat stoerdere namen van katten en honden en iets minder stoere namen voor reuen en poezen. Hondennamen kunnen het beste uit twee lettergrepen bestaan en eindigen op een klinker.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here