inloopdouche

Wilt u een moderne en trendy badkamer? Dan moet u een inloopdouche plaatsen. De verschillende soorten inloopdouches zijn tegenwoordig een echte trend. Een inloopdouche wordt vooral geplaatst om een ruimer gevoel te geven aan het douchen. In plaatst van dat u doucht in een krappe afgesloten ruimte van een douchecabine, heeft u alle ruimte onder de douche en soms is er ruimte voor een dubbele douche.

Wat is een inloopdouche?

De oorspronkelijke filosofie achter een inloopdouche is al aan de naam te zien. Het is namelijk de bedoeling dat u de douche zo in en uit kunt lopen zonder beperkingen. Dit zijn beperkingen van een een opstap of een douchedeur. Een inloopdouche bestaat in principe enkel uit een grote glaswand waar achter u doucht. De glaswand voorkomt een natte badkamer en ook dat u geen douchedeur hoeft te plaatsen. Douchen hoeft bij een inloopdouche niet meer in een krap hoekje waar u de douchecabine plaatst, de douche neemt een aanzienlijk deel van de badkamer in beslag, zodat u alle ruimte heeft. Dit houdt niet in dat u een inloopdouche alleen in grote badkamers kunt plaatsen. Er zijn veel varianten voor een inloopdouche en dus ook voor een kleinere badkamer.

Welke soorten inloopdouches zijn er?

Normaliter is een inloopdouche gelijk met de badkamervloer. Technisch is soms niet altijd één en ander toe te passen in de badkamer. Daarom zijn er verschillende soorten inloopdouches, met al dan niet een aangepast concept van de inloopdouche.

Met of zonder opstap?

Een inloopdouche is het mooiste als er geen opstap aanwezig is. U kunt kiezen om de vloer op de badkamervloer te plaatsen, maar dan moet u wel voor een goede afwatering zorgen. Vaak wordt er een douchegoot geplaatst voor de ingang van de douche, zodat water nooit de badkamer in kan stromen. Wilt het risico op lekkages vermijden? Dan kunt u ook zonder opstap een douchebak gebruiken. Er zijn tegenwoordig erg mooie douchebakken te koop die u in de vloer kunt bouwen. Wilt u de vloer juist niet beschadigen? Dan kunt u alsnog voor een douchebak met opstap kiezen. Om het effect van een inloopdouche te behouden, kiest u het beste voor een douchebak met lage opstap. De opstap is dan maar enkele centimeters boven de vloer.

Met of zonder deur?

Een inloopdouche komt het beste tot zijn recht als u hier geen deur in plaatst. Toch kan het zijn dat de plaatsing van de douche het niet mogelijk maakt om geheel spatvrij van de badkamer gebruik te maken. Het kan ook zijn dat u de warmte in de douche wilt behouden. Bij een open douche vervliegt de warmte snel, terwijl de warmte in een douchecabine blijft hangen. U kunt er dan voor kiezen om alsnog een douchedeur te plaatsen. Plaats, als u toch het effect wilt houden van een inloopdouche, geen douchecabine met deur. Kies voor een aparte glazen wand én aparte douchedeur. Hiermee creëert u een groter doucheoppervlak en voorkomt u het krappe effect van een cabine.

Welke douchekraan gebruiken?

Juist omdat een inloopdouche een open karakter heeft, is de douchekraan een opvallend onderdeel van de inloopdouche. Een douchekraan kan in bepaalde mate ook een deel van het comfort bepalen. Dit is afhankelijk van het type douchekraan. Een douchekraan met twee knoppen was in het verleden de meest gebruikte kraan. Een knop was voor koud water en een knop voor warm water. Het duurde even voordat dan de juiste temperatuur gevonden was en dan was er nog de waterverspilling. Iets wat wat met de huidige zuinige opties niet meer denkbaar is. Een kraanbediening met twee knoppen wordt alleen nog gedaan voor als u een vintage of retrolook wilt bereiken. Een eengreepsmengkraan wordt veel gekozen. Met één hendel kunt u zowel de temperatuur als waterdruk regelen. Wilt u het goed geregeld hebben, dan is de thermostaatkraan een goede oplossing. U stelt de thermostaatkraan in op een bepaalde temperatuur. U heeft direct de beschikking over water met de gewenste temperatuur. De kranen zijn voorzien van een veiligheid, zodat kinderen de temperatuur niet te hoog in kunnen stellen.

Voorzie een bijhorende douchekop

Een inloopdouche geeft een gevoel van ruimte en vrijheid. Daarom is een regendouche kop ideaal om hier te gebruiken. De regendouche straalt luxe en overvloed uit; het is alsof je in een warme regenbui staat. Een regendouche verbruikt wel meer dan een gewone douche maar tegenwoordig zijn er zelf modellen op de markt waarbij het verbruik sterk teruggedrongen is.

Verlichting in de inloopdouche

Omdat een inloopdouche wat groter is, kan het zijn dat u verlichting in de douche zelf wilt plaatsen. Spots om in te bouwen in de douche zullen een mooi effect geven en u heeft de verzekering dat u voldoende ziet. Verlichting in de douche is mogelijk, maar u moet wel rekening houden dat de gekozen lampen waterdicht zijn. Dit doet u door voor aankoop al te letten op de IP-waarde van de lamp of spots. In een badkamer zijn verschillende zones aanwezig. In de niet natte zones heeft u niet echt waterdichte lampen nodig. Voor verlichting in de inloopdouche zelf wel. Het eerste cijfer van de IP-waarde geeft de mate van bescherming aan tegen stof en vuil. Het tweede cijfer de bescherming tegen vocht. Dit cijfer moet minimaal 6 zijn. Uw lamp of spots zijn dan beschermd tegen sterke waterstralen uit willekeurige richting.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here