traplift thuis wonen

Een van de grootste obstakels voor senioren? De trap op- en aflopen. Want hoewel je gezond bent en zelfstandig leeft, is de trap nemen een steeds moeilijkere en gevaarlijkere klus. Een traplift van elimineert die hindernis, waardoor je langer thuis blijft wonen. En dat heeft 4 grote voordelen.

  1. Je blijft in je vertrouwde omgeving

Dicht bij je partner, kinderen en kleinkinderen blijven en ondertussen genieten van je eigen woonst: met een traplift in huis blijft het allemaal mogelijk. Zo hoef je geen enkel moment te missen van de familie-etentjes op zondag, de wekelijkse koffieklets met vriendinnen of een romantische avond met je partner.

  1. Je hebt voldoende vrijheid

Een traplift zorgt ervoor dat je vrij door je eigen huis beweegt, ook als je slecht ter been bent. Je hoeft je vertrouwde routines niet om te gooien, plant je dag volledig zelf in en bent niet afhankelijk van anderen. Kortom: je herwint je bewegingsvrijheid.

  1. Je veiligheid is gegarandeerd

Met een traplift beweeg je niet alleen vrij door je woning, je doet dat ook op een veilige manier. Een Otolift traplift is immers voorzien van een automatische stop, veiligheidsgordel en andere beveiligingsmechanismen. Die zorgen er bijvoorbeeld voor dat de traplift onmiddellijk halt houdt bij een obstakel. Zo ga je makkelijk en zonder gevaar de trap op en af.  Heb je je traplift even niet nodig, dan vergrendel je hem makkelijk, zodat je (klein)kinderen ‘m niet kapen.

  1. Het kostenplaatje blijft beperkt

Een rusthuisbewoner in Vlaanderen betaalt gemiddeld 1.690 euro per maand. Een flink bedrag, dat een pak hoger ligt dan het doornsnee werknemerspensioen van 1.200 euro. Een goed onderhouden traplift gaat zeker 10 jaar mee en is dan ook een stuk goedkoper.

Bovendien vereist de installatie van een traplift geen verbouwingen. Voor elke trap – steil, recht of gebogen – bestaat een passend trapliftmodel. Bovendien voorzien tal van organisaties zoals Wonen Vlaanderen en het VAPH, alsook provincies en gemeentes, subsidies om het prijskaartje te drukken. Otolift Trapliften biedt zelfs een terugkoopgarantie waardoor je een eerlijke restwaarde krijgt voor je traplift als je hem niet meer nodig hebt.

Overtuigd dat een traplift de oplossing is die je zoekt? De experts van Otolift, de marktleider voor trapliften in de Benelux, bekijken gratis en vrijblijvend welk exemplaar aan jouw noden voldoet. Meer informatie vind je op de website.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here